Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta másképp recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg (konzerv - boros) savanyú káposzta
45 dkg sertés comb
1 fej hagyma
víz
tejföl
olaj
pirospaprika, só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom kicsit. Megszórom sóval, pirospaprikáva, összekeverem, majd a kis kockákra vágott husit belezuttyantom. Öntök rá egy bögre vizet, majd kevergetem, amíg át nem fő annyira, hogy szép világos sült husi színe legyen.

A káposztát egy tálba rakom, és jól kiöblítem, hogy ne legyen ütősen savanyú. A kiöblített káposztát hozzáadom a fazékban fortyogó husihoz, és összekeverem vele. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi a káposztát, megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús, és a káposzta is puha lesz. Ha nem elég sós, még megsózom a végén.

Ha kész, tálra szedem, és egy kanál tejfölt teszek rá (bár ez utóbbi elhanyagolható).


A receptet beküldte: Arlett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bailles másképpen » Zsíroskenyér másképpen » Sajtsaláta másképpen » Kuglóf másképp!
» Gyümölcstorta (másképp) » Répatorta másképpen » Vargabéles másképp » Bólé másképp
» Diós almasaláta másképp » Bögrés mákos másképp » Brassói kicsit másképp » Halkrém, másképpen
» Avokado krém másképp » Sült lazac másképpen » Rakott krumpli másképp » Székelykáposzta mifelénk


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.