Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Székelykáposzta másképp recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg (konzerv - boros) savanyú káposzta
45 dkg sertés comb
1 fej hagyma
víz
tejföl
olaj
pirospaprika, só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom kicsit. Megszórom sóval, pirospaprikáva, összekeverem, majd a kis kockákra vágott husit belezuttyantom. Öntök rá egy bögre vizet, majd kevergetem, amíg át nem fő annyira, hogy szép világos sült husi színe legyen.

A káposztát egy tálba rakom, és jól kiöblítem, hogy ne legyen ütősen savanyú. A kiöblített káposztát hozzáadom a fazékban fortyogó husihoz, és összekeverem vele. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi a káposztát, megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús, és a káposzta is puha lesz. Ha nem elég sós, még megsózom a végén.

Ha kész, tálra szedem, és egy kanál tejfölt teszek rá (bár ez utóbbi elhanyagolható).


A receptet beküldte: Arlett


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas pogácsa másképp » Görög-sali kicsit másképp » Almás pite másképp » Halászlé másképp
» Kása-másképp pisti-módra » Mákosguba másképpen » Rétes másképpen » "Nachos" picit másképp
» Francia burgonya másképp » Tiramisu másképpen » Erdélyi székelykáposzta » Burgonykrokett - másképpen
» Görög saláta másképp » Csülök másképp » Töltöttkáposzta másképpen » Szerb gyuvecs máskeppen


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.