| Székelykáposzta light receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés comb 50 dkg savanyú káposzta 1 nagy fej hagyma 1 evőkanál olaj (legjobb ha oliva olaj) só őrölt fekete bors őrölt kömény pirospaprika Elkészítés: Az egy evőkanál olajon megpirítom az apró kockára vágott hagymát. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, a kockára vágott húst, felöntöm vízzel, ízlés szerint használom a borsot, köményt, sót. Mikor félig puhára főtt a húst hozzáadom a savanyú káposztát. Lefedve, többször megkeverve és a vizet pótolva puhára főzöm. Tanácsok: Teflon edényt használtam, hogy minél kevesebb olajra legyen szükség. A hagymát folyamatosan kevertem, nehogy megégjen. A pirospaprika és hús hozzáadása után gyorsan felöntöttem vízzel, amit többször pótoltam. A kalória-, szénhidrát-, és zsírtartalom erre az adagra vonatkozik. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 635 kcal Szénhidráttartalom: 30,25 gramm Zsírtartalom: 45,95 gramm A receptet beküldte: Mrs.Bond Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |