Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szivárványos szilvásgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dkg lisztes burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanál olaj
20 szem szilva
20 db mokkacukor
őrölt fahéj
10 dkg színes szórócukor

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, majd még melegen megtisztítjuk és áttörjük, és összegyúrjuk a liszttel, a tojással, 2–3 evőkanál olajjal, és egy csipet szóval. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a mokkacukrokat megszórjuk fahéjjal, és a mag helyére tesszük.
A tésztát egy cm vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére egy szem szilvát teszünk, gombóccá formáljuk, sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegetjük. A szórócukrot mély tányérba öntjük, és a gombócokat egyenként belehempergetjük. Azonnal tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a cukorka megolvad rajta.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos szilvásgombóc » Gyors szilvásgombóc » Szilvásgombóc » Szivárványos-barackos rizs
» Tiroli nokedli » Medvehagymás tészta » Csípős spagetti » Tejszínes chilis garnéla
» Diós, kakaós sütemény » Hagymás-burgonyás csipetke » Mandulás-epres palacsinta » Fűszeres tésztás csirke
» Kolbászos galuska » Spagetti diavolo » Csirkemájas » Lasagne 3.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.