Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos rakott tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg fodros kockatészta
1 tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
15 dkg gomba
1 fej hagyma
1 ek. gorombára vágott petrezselyem

őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
15 dkg vegyes színes paprika
15 dkg brokkoli
0,5 dl olaj

Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük.
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk.
Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpiritjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hülni.
Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit. Hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és ha kell, ízesítjük még egy kis sóval és borssal.
Hőálló tálban, 200 C-fokosra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Felszeletelve tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg tejföllel.

Tanácsok:
A hozzávalók hat személyre szólnak.
1 adag: 720 kcal


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói rakott káposzta » Burgonyával rakott cukkini » Ínyenc rakott burgonya » Rakott zöldségek
» Rakott pacal camembert-rel » Pórés tészta » Zöld tészta » Csepegtetős tészta
» Rakott csirkepaprikás » Rakott tepsis burgonya » Gombás rakott káposzta » Tészta-csoda
» Gazdagon rakott cukkini » Dán rakott csirke » Túrós-kapros rakott tészta » Lecsós, gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.