Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős-gombás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 dkg. csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen), 15 dkg. gomba, 2 fej saláta, 4 szem érett paradicsom, 1-1 db. kisebb zöld és fehér paprika, 4-5 db. piros hónapos retek, 4 db. friss tyúktojás, 1 kiskanál kristálycukor, evőkanál ételecet (10%-os), 2 evőkanál mustár, 1 kiskanál só, fél dl. olívaolaj.

Elkészítés:
A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szicíliai narancssaláta » Paradicsomos babsaláta » Dzsingisz Kán salátája » Nyers céklasaláta
» Avokádós csirkesaláta » Amerikai káposzta saláta » Kiribi saláta » Mexikói csirkesaláta
» Kefires csirkesaláta » Eper-banán saláta » Diós-sonkás uborkasaláta » Uborkasaláta eperrel
» Tormás káposztasaláta » Öntet salátákhoz » Tökély saláta » Banánsaláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.