Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős-gombás saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20 dkg. csemege szőlő ( rosé és fehér vegyesen), 15 dkg. gomba, 2 fej saláta, 4 szem érett paradicsom, 1-1 db. kisebb zöld és fehér paprika, 4-5 db. piros hónapos retek, 4 db. friss tyúktojás, 1 kiskanál kristálycukor, evőkanál ételecet (10%-os), 2 evőkanál mustár, 1 kiskanál só, fél dl. olívaolaj.

Elkészítés:
A gombát, zöldpaprikákat, paradicsomot, retket megmossuk, lecsepegtetjük és karikára vágjuk. A gombát egy kis olajon megpároljuk. A salátát megmossuk, levelekre szedjük és csíkokra vágjuk, a megmossuk szőlőket leszemezzük.A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük és karikára vágjuk. Az ecettel, mustárral, olívaolajjal, cukorral, sóval salátalevet készítünk, majd belerakjuk a feldarabolt anyagokat és összekeverjük. Tálaláskor rakjuk a tetejére a felszeletelt tojást és a szőlőszemeket.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás-sajt saláta » Vitaminsaláta túróval » Májusi saláta » Tonhalas rizssaláta
» Dzsingisz Kán salátája » Egyszerű csirkesaláta » Tojásos, sonkás saláta » Tonhal-saláta
» Burgonyás brokkolisaláta » Wokban sült zöldségsaláta » Tojásos lencsesaláta » Fitt tojássaláta
» Savanyú káposzta saláta » Csirkesaláta / NoSalty » Zöld saláta újra gondolva » Káposztás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.