Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos pulyka-raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg pulyka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, olaj
3 közepes sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 zsenge karaláb
20 dkg gomba
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
3 evőkanál aprított tárkony (ez szárított volt), 3 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítés:
Apróra vágott vöröshagymán megpirítjuk a pulykát, sózzuk, borsozzuk, 3 gerezd fokhagymát reszelünk/zúzunk bele, majd az előkészített zöldségekkel megpároljuk. Az én levesembe zeller, karaláb, sárgarépa és gomba került, de van, hogy zöldborsót és némi burgonyát is adagolok hozzá. Ízléses kis kockákra vagy szeletkékre daraboltam fel mindet, hogy gyorsabban puhuljanak.


Ekkor a ragut 3 evőkanálnyi liszttel megszórjuk, átpirítjuk, majd vízzel felengedjük. Amikor felforrt, egy doboz tejfölt keverünk még bele és bőségesen megszórjuk tárkonnyal, petrezselyemmel. Ha szükséges, utána kell sózni, aztán már tálalható is.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos csirkeragu leves » Csirke tárkonyos mártásban » Tárkonyos ragu leves » Tárkonyos gombaleves
» Tárkonyos raguleves 2. » Tárkonyos lucskoskáposzta » Tárkonyos bárányleves » Tárkonyos zellerfőzelék
» Tárkonyos boszorkánysült » Tárkonyos pulykaraguleves » Pikáns tárkonyos máj » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Tárkonyos vitaminsaláta » Tárkonyos bableves » Tárkonyos burgonyaleves » Tárkonyos mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.