Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
5 dkg vaj,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál mustár,
só,
grill-fűszerkeverék,
majoránna,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, majd sóval, grillfűszerrel és majoranna keverékével bedörzsöljük, 1 órát pihentetjük.
Ezután egy hőálló üvegedényt kivajazunk , belehelyezzük a combokat és leöntjük 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel. Lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük, és a combokat közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Félidőben a húsokat megforditjuk a tejfölös lében. A 40 perc leteltével az edény fedelét (vagy a fóliát) levesszük , reszelt sajttal meghintjük a combokat és teljes lángon - amíg a sajt barnulni kezd - készre pirítjuk.

Tanácsok:
Pirított burgonyával, rizzsel, salátával tálaljuk.

Kalóriatartalom: 150 kcal

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös, ízes karaj » Tejfölös karfiolleves » Pudingos-tejfölös kalács » Tejfölös krémes
» Bögrés-tejfölös meggyes » Titokban sült csirkecombok » Citromos-tejfölös csirke » Húsos-tejfölös tészta
» Sajtos tejfölös csirkemell » Tejfölös lecsó (vegan) » Tejfölös mártogatós » Tejfölös-pudingos sütemény
» Fokhagymás tejfölös kifli » Galyasági gomba tejfölösen » Tejfölös tészta gazdagon » Marinált csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.