Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyem zölddel díszítsd.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös malaccsülök » Tejfölös brokkoli leves » Sajtos tejfölös csirke » Fokhagymás gombaleves
» Tejfölös mustáros pecsenye » Tejfölös sült paprika » Bögrés-tejfölös meggyes » Tejfölös, gombás nyelv
» Tejfölös ôszibarackleves » Tejfölös husi » Tejfölös zöldbab leves » Sűrű tejfölös gombaleves
» Tejfölös karalábé leves » Rakott kel tejfölösen » Mustáros-tejfölös csirke » Tejfölös pogácsa


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.