Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
őrölt bors


Elkészítés:
A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha zöldségek kissé megpirultak, önts hozzá 1-1,5 liter vizet, sózd és borsozd. Amikor a leves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsd be. Tálaláskor a maradék petrezselyem zölddel díszítsd.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös keksz » Tejfölös-pudingos süti » Tejfölös párolt hagyma » Tejfölös uborkasaláta
» Mackó úr gombalevese » Tejfölös vargányaleves. » Tejfölös rakott tészta » Tejfölös süti
» Sajtos tejfölös tarja » Tejfölös nyúlpörkölt » Pizza tejfölösen » Tejfölös libaaprólék-leves
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Gombaleves Tamás módra » Tejfölös, ízes karaj » Tárkonyos gombaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.