Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös nyúlpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg nyúlhús
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl

Elkészítés:
A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös süti szelet » Tejfölös céklaleves » Tejfölös nyúlcomb » Tejfölös zöldség
» Tejfölös hús » Tejfölös bableves » Tejfölös fincsi kekszcsoda » Tejfölös uborkasaláta
» tejfölös kocka » Tejfölös paradicsomsaláta » Tejfölös libaaprólék-leves » Tejfölös vargányaleves.
» Tejfölös rakott csirke » Tejfölös-pudingos süti » Tejfölös süti » Tejfölös csodabogár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.