Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csokoládé torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek kakaópor

A krémhez:

2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
8 ek cukor
ízlés szerint rum
3 dl habtejszín

A díszítéshez:

2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
csokiforgács

Elkészítés:
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet és az olajat is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd rummal ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz és jól összekeverjük.

A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk a mikróban és bevonjuk vele a torta tetejét. A tejszínt felverjük és díszítjük vele a torta tetejét.

Az oldalát bevonjuk a maradék krémmel és csokiforgáccsal díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés-túrós őzgerinc » Húsvéti-tojás torta » Epres gyümölcstorta » Csokoládés szuflé
» Diabetikus joghurt torta » Ananászos keksztorta » Lepke torta » Update 1 Túrótorta
» Tejszínes hagymaleves 2. » Csokoládé likor » Pirított mogyorótorta » Csikos turotorta
» Marcipános almatorta » Csokoládés keksztekercs » Csokoládés frappé » Tejszínes muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.