Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 ek. étkezési keményítő, ételízesítő

Elkészítés:
A csirkemellfilét és a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, ételízesítővel megszórjuk (ízlés szerint). Felöntjük kevés vízzel, fokhagymatörőn átttörjük a fokhagymát, és a csirkére tesszük. Puhára pároljuk. A tejszín felét ráöntjük, és tovább főzzük. Egy kevés vízzel, vagy tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt (folyós legyen, de ne túl híg), és a fövésben lévő csirkehúsra öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben hozzáöntögetjük a maradék tejszínt.

Tanácsok:
Kagylócska tésztával szoktam tálalni. Minnél fokhagymásabb, annál finomabb (szerintem)! Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: Mariann

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles palacsinta » Csirkemell lipcsei módra » Baszk csirkemell » Tűzdelt Csirkemell
» Hagymás-túrós csirkemell » Fetával töltött csirkemell » Parmezános csirkemell » Korpás csirkemell
» Thai pulyka/csirkemell » Tüzes csirkemell » Rakott csirkemell gazdagon » Csípős csirkemellek
» Sajtos tejfölös csirkemell » Csirkemell citrommártásban » Borzas csirkemell 3. » Füstölt sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.