Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-fokhagymás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 1 ek. étkezési keményítő, ételízesítő

Elkészítés:
A csirkemellfilét és a vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfuttatjuk, ételízesítővel megszórjuk (ízlés szerint). Felöntjük kevés vízzel, fokhagymatörőn átttörjük a fokhagymát, és a csirkére tesszük. Puhára pároljuk. A tejszín felét ráöntjük, és tovább főzzük. Egy kevés vízzel, vagy tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt (folyós legyen, de ne túl híg), és a fövésben lévő csirkehúsra öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben hozzáöntögetjük a maradék tejszínt.

Tanácsok:
Kagylócska tésztával szoktam tálalni. Minnél fokhagymásabb, annál finomabb (szerintem)! Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: Mariann

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors sajtos csirkemell » Csirkemell Hawaii módra » Áfonyalekváros csirkemell » Töltött csirkemell
» Korzikai csirkemell » Mustáros rakott csirkemell » Mézes-mustáros csirkemell » Finom csirkemell
» Csirkemell á la Stik » Ananászos csirkemell 2. » Gombás csirkemellfilé » Csirkemell töltve
» Kukoricás csirkemellcsik » Sörös csirkemell » Epres csirkemell rolád » Tésztasaláta csirkemellel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.