Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek
 Tojásételek

Hozzávalók:
• 2 evőkanál csirkemell,
• 2 evőkanál olaj,
• 1 kis hagyma,
• 5 dkg gomba,
• 15 dkg fejtett zöldborsó,
• 4 tojás,
• só,
• bors

Elkészítés:
A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy dl gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy kb. negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslevet, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba, vagy levesescsészébe. A négy tojást villával felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőbe előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell karfiolbundában » Húsvéti rakott csirkemell » Zöldséges csirkemell » Tojásos rakott karfiol
» Tojásos sajtkrém » Cordon bleu csirkemell » Banános-baconos csirkemell » Thai zöldséges-csirkemell
» Gyors sajtos csirkemell » Sonkás-fűszeres csirkemell » Tojásos húskenyér » Sajtos rántott csirkemell
» Csirkemelles finomság » Magyaróvári csirkemell » Spenótos csirkemell » Alufóliás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.