Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek
 Tojásételek

Hozzávalók:
• 2 evőkanál csirkemell,
• 2 evőkanál olaj,
• 1 kis hagyma,
• 5 dkg gomba,
• 15 dkg fejtett zöldborsó,
• 4 tojás,
• só,
• bors

Elkészítés:
A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy dl gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy kb. negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslevet, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba, vagy levesescsészébe. A négy tojást villával felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőbe előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.


A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, sajtos csirkemell » Bakonyi csirkemell 2. » Tojásos pizza » Tojásos-kapros csirkemell
» Tepsis csirkemell gombával » Rakott csirkemell almával » Finom csirkemell » Sörös csirkemell
» Currys kókuszos csirkemell » Sajtos gombás csirkemell » Tüzes csirkemell » Tejszínes csirkemell
» Tasakban sült csirkemell » Bazsalikomos csirkemell » Rakott-sajtos csirkemell » Rántotta csirkemellel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.