Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános csirkemell 1. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál liszt
1 teáskanál Cayenne-bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika (édes)

őrölt bors
1 nagyobb tojás
4 csirkemellfilé - bőr nélkül
1 evőkanál Vénusz olaj
7,5 dkg lágy vaj
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
8 szelet baguette
Elkészítés:

Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegíteni. A parmezánt, lisztet és a fűszereket egy tányérban jól összekeverni. Tojást külön kikeverni.

2. A csirkemellfiléket először a kikevert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatni. A felesleget le kell szórni róla, félretenni. A tepsit ecsettel olajjal kikenni, ráfektetni a húst, kb. 15 percig a sütöben barnítani.

3. A vajat, fokhagymát petrezselymet, sót és borsot kikeverni. Ezzel a kenyérszeleteket bekenni. A csirkehúst a sütőben megfordítani, és a kimaradt, félretett keverékkel beszórni. A kenyérszeleteket mellé tenni, és további 10 percig sütni. Forrón tálalni.

Tanácsok:
A parmezánt, lisztet és a fűszereket beleszórhatjuk egy zacskóba, és a húsokat egyenként megrázhatjuk benne, míg rátapad a keverék.
Paradicsomsaláta illik hozzá.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános-oregános rudak » Rakott csirkemell gombával » Mustáros csirkemell » Baconos csirkemell
» Hawaii csirkemell filé » Fűszeres csirkemellek » Paplanos csirkemell » Chilis csirkemell
» Borzas csirkemell 2 » Húsvéti töltött csirkemell » Bolgár lecsós csirkemell » Rakott csirkemell
» Ropogós csirkemellcsíkok » Gesztenyés csirkemell » Sajtkrémes csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.