Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes karfiolleves vajas galuskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirke farhát,
8 db csirke szárny,
50 dkg csirkemáj,
1 fej karfiol,
1 fej vöröshagyma,
só,
egész bors,
1 csomag petrezselyem zöld,
2 dl tejszín.

Vajas galuska:
1 db tojás,
5 dkg vaj,
csipet só,
5 dkg finomliszt.

Elkészítés:
A csirke farhátakat és a szárnyakat megtisztítom, eltávolítom a nem tetsző részeket.
Hideg vízzel leöblítem, majd 1,4 liter hideg vízben egy darab megtisztított hagymával, sóval, szemes borssal felteszem főni.
Csirke alaplevet főzök belőle; ha megfőtt, a szárnyakat, farhátakat kiveszem.
Hűlés után a bőröket eltávolítom a húsokról, és kicsontozom az így kapott csirkehúst.
Az átszűrt alap lébe teszem a megtisztított, megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a finomra vágott petrezselymet, és újból főzni kezdem.
Folyamatosan ellenőrzöm, hogy a karfiol megfőtt-e.
Még mielőtt teljesen megpuhulna, beleszaggatom levesbetétnek a vajas galuskát, majd az epétől megtisztított csirkemájat.

Vajas galuska:
A galuskához az egész tojást, a vajat, a csipetnyi sót és a lisztet összekeverem, negyedóráig pihentetem.

A forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatom, és a szaggatástól számított 5 percig főzöm.

Ezután lassú keverés mellett hozzáadom dúsításképpen a tejszínt.
A főzés legvégén megkóstolom, véglegesen beállítom sóval és frissen őrölt borssal az ízvilágot, majd tálalásnál hozzáadom a csontjáról lefejtett csirkehúst.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines álom » Epres vajas süti » Fűszervajas csirkemell » Tejszínes krémes
» Almaleves habgaluskával » Tejszines meggytorta » Mézes - tejszínes torta » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Mogyoróvajas keksz » Tejszínes gesztenyetorta » Vajas muffin (12 db) » Tejszínes csirke-penne
» Cukkinis-tejszínes ragu » Epres-tejszínes » Vajas puffancs - zsemle » Tejszínes csirkehús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.