Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almaleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl

Elkészítés:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket.

Tanácsok:
Leginkább hidegen finom.Hűtöben tároljuk.Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Vikoka18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmaleves mazsolával » Almaleves » Tejszínes almaleves 2 » Diétás almaleves
» Fincsi Almaleves » Tejkaramellás almaleves » Tejfölös almaleves » Áfonyás almaleves
» Mazsolás almaleves » Tejszínes almaleves » Vaníliás nyári almaleves » Fűszeres almaleves
» Sörleves habgaluskával » Vaníliás almaleves » Meggyleves habgaluskával » Jégbe hűtött almaleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.