Tutireceptek.hu fejléc

Fűszervajas csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2-3 evőkanál vaj/margarin
egy csipet só, bors
kakukkfű (ízlés szerint)
olaj (a hőálló tál kikenéséhez)
száraz furmint + víz (a csirke "szereti" a bort, kb. annyit öntsetek a borból és vízből, hogy félig "érjen" a csirketekercseknek)
fogpiszkáló

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd sózom, borsozom. Ezután összekeverem a fűszervajat.
A fűszervajhoz először kiszedem egy kis tálba a 2-3 evőkanál vajat, szintén sózom, borsozom, majd beleszórom a kakukkfüvet. (A kakukkfűből annyit tesztek bele, amennyi jól esik. Én és a család imádjuk, és ezért bátran szórom bele.)
Következő lépésként a csirkemell szeleteket megkenem a fűszervajjal, majd összetekerem őket, és egy-egy fogpiszkálóval megszúrom őket, nehogy kitekeredjenek. A hőálló tálat kikenem olajjal, majd sorban beleteszem a csirkemelleket. Ezután ráöntöm a bort, majd a vizet, és megszórom az összetekert csirkemelleket még egy kis kakukkfűvel, és sóval.
Előmelegített sütőben sütöm. Pontos időt nem tudok írni a sütésre, mert a csirkemell szeletek vastagságától függ kinek meddig sül. :)

Tanácsok:
Ha marad (avagy jut) a fűszervajból, jót tesz a csirkemellnek, ha az összetekerés után teszel egy keveset a tekercs tetejére is, így nem szárad ki. :)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: panda230


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemell » Lecsós csirkemell egytál » Tepsis csirkemell gombával » Gombás csirkemell
» Csirkemell á la Stik » Legfinomabb csirkemell » Svájci csirkemell » Csirkemell a' la pannónia
» Cordon bleu csirkemell » Ízletes csirkemell saláta » Debreceni csirkemell » Kefires csirkemell
» Bazsalikomos csirkemell » Hawannai csirkemell » Barackos csirkemellsteak » Csirkemell sajtmártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.