Tutireceptek.hu fejléc

Tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
30 g élesztő
1 tojás
3 dl. kefír
30 dkg tepertő

bors
(a tetejére 1 tojás)

Elkészítés:
A tepertő kivételével a hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk (a tésztába is teszünk sót),majd letakarva 30 percig pihentetjük.Amíg pihen,ledaráljuk a a tepertőt,amit sózunk és borsozunk.Téglalap alakura nyújtjuk a tésztát,megkenjük a a töpörtyűs kencével,és következhet a hajtogatás.A jobb oldali egyharmadát ráhajtjuk a megkent tésztára,majd a baloldali egyharmadát is.Az így kapott hosszú tésztacsík alsó egyharmadát felhajtjuk,erre ráhajtjuk a felső egyharmadát is.Az a fontos,hogy a hajtogatás mindíg ugyanolyan sorrendbe történjen,hogy a tészta leveles legyen.Ismét pihentetjük a tésztát 30 percig,majd következik az újboli hajtogatás.Végül kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát,egy éles késsel berácsozzuk a tetejét.Egy közepes méretü pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.Sütőlapra sorakoztatjuk a pogácsákat,és az elkevert tojással bekenjük a tetejüket.Előmelegített sütőbe 200-220 fokon pirosra sütjük őket.

Tanácsok:
Bablevessel,vagy babgulyással nagyon finom együtt.


A receptet beküldte: vica009


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói tepertős pogácsa » Krumplipogácsa » Fokhagymás pogácsa » Baconos pogácsa
» Túrós pogácsa egyszerűen » Háromszéki pogácsa » Boszorkány pogácsa » Levelestepertős pogácsa
» Finom túrópogácsa » Parti pogácsa » Krumplis húspogácsa » Babos pogácsa
» Tejszínes pogácsa 2. » Parmezános burgonyapogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Pogácsa füstölt sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.