Tutireceptek.hu fejléc

Vajas Burgonyapogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg burgonya
1 csomag sütőpor

1 dl tejföl
3 tojás
tej

Elkészítés:
A lisztet, a vajat, az áttört főtt burgonyát, 1 cs. sütőport gyúródeszkán jól összedolgozzuk, egy kevés sót, 1 dl tejfölt és egy egész tojást gyúrunk bele, és hideg helyen pihentetjük. Azután 3* kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, mindannyiszor megkenjük egy kevés tejjel elkevert tojással. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, tepsibe rakjuk és 1/2 órai pihentetés után közepes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszervajas fogas nyárson » Csirke vajas tésztában » Mogyoróvajas szendvicskrém » Zöld burgonyapogácsa
» Karfiol vajas morzsával » Mogyoróvajas omlós keksz » Mogyoróvajas süti » Házi vajas kiskifli
» Vajas-barackos csirkemell » Sajtos - vajas kifli » Vajas puffancs - zsemle » Gyors házi vajas kiskifli
» Vajas croissant » Vajas Pogácsa » Sós, vajas pogácsa » Diós vajaskifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.