Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg házi tepertő apró kockákra vágva, 1 db egész tokás, 1 db tojás sárgája, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál frissen törött fekete bors, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejföl 20 dkg liszt, 1 db citrom leve és egy kevés apróra reszelt hája, 1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk és a tészta tetejét egy kés hátával megkockázzuk, majd ezután pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a felvert tojás sárgájával bekenjük,előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. .

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tormamártás » Walesi húspogácsák » Tepertős pogácsa » Újhagymás tonhal pogácsa
» Egyben sült pogácsa » Erdélyi székelykáposzta » Sós pogácsa » Pici sajtos pogácsája
» Citromos pogácsa » Krumplis húspogácsa » Vajas- sajtos pogácsa. » Mézespogácsa
» Sonkás pogácsa » Sonkáspogácsa » Magvas pogácsa » Erdélyi zakuszka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.