Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg házi tepertő apró kockákra vágva, 1 db egész tokás, 1 db tojás sárgája, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál frissen törött fekete bors, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejföl 20 dkg liszt, 1 db citrom leve és egy kevés apróra reszelt hája, 1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk és a tészta tetejét egy kés hátával megkockázzuk, majd ezután pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a felvert tojás sárgájával bekenjük,előmelegített sütőbe tolva készre sütjük. .

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom pogácsa » Erdélyi főtt túrós tekercs » Mártuska pogácsája » Töltött ropogós pogácsa
» Fiti féle krumplis pogácsa » Borzas pogácsa » Sonkás pogácsa » Erdélyi Raffaello szelet
» Joghurtos pogácsa » Mami pogácsája » Puha krumplispogácsa » Krumplispogácsa
» Burgonyás túrópogácsa » Húspogácsa » Csicsóka pogácsa » Vinetta (erdélyi étel)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.