Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis tócsni recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 ek liszt
tejföl (v. tojás)
só, bors
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, kevés olajon pirítsuk aranysárgára. Hagyjuk kihűlni, közben a hámozott burgonyát reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki. Szitáljuk hozzá a lisztet, s keverjünk bele annyi tejfölt (de csinálhatjuk tojással is, 4-5 krumplinként eggyel), hogy sűrű tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá a hagymákat, keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk. A kész masszát pihentessük 10-15 percig.
Kevés olajjal kikenjük a tepsit, majd belesimítjuk a masszát. Ha ropogósra sült, kockára vágva tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázzunk, ha sok a liszt, kemény lesz a tócsni!

Melegen kínáljuk, és adhatunk hozzá fokhagymával vagy snidlinggel ízesített tejfölt (joghurtot), netán reszelt füstölt sajtot.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: korrektor9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes tócsni » Tepsis tejszínes csirke » Tavaszi tepsis csirke » Tepsis karfiol
» Tökös tócsni » Tepsishús » Tepsis rizses hús » Tepsis sült vöröshagyma
» Zöldséges tepsis cukkini » Tepsis hagymás krumpli » Mexikói tepsis hús » Tepsis rakott csülök
» Tepsis krumpli virslivel » Sajtos csirketócsni » Fűszeres tepsis tarja » Tepsis vaddisznóbélszin


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.