Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis rizses csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg rizs
1 egész csirke (vagy csirkecombok, -szárnyak)
1,5 liter hideg víz
4 dl olaj vagy 10 dkg vaj
ételízesítő
grill fűszerkeverék

Elkészítés:
Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét (vagy csirkecombokat, csirkeszárnyat, attól függ, hogy ki mit szeret). Erre ráöntjuk a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), legutoljára a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.

Tanácsok:
6 személynek elég ez a mennyiség!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott csirkemell » Legegyszerűbb csirkemell » Tejfeles csirkemáj » Mexikói csirke 2.
» Csirkés cukkínis egytál » Tepsis burgonya (mexikói) » Rokfortos csirkecomb » 30 perces csirkepörkölt.
» Csirkehúsos gombás fasírt » Sárgarépás csirkemell » Csirkemelles tésztasaláta » KFC csirkeszárny
» Tejfölös csirke másképp » Barackos rakott csirkemell » Mézes csirke 2. » Csirkecsontleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.