Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis vaddisznóbélszin recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg. vaddisznó bélszin,
4-6 szál sárgarépa,
40 dkg. zöldborsó,
80 dkg. burgonya,
3 - 4 evőkanál étolaj.
2 dl. tejföl,
5-6 dkg. füstölt sajt.
só,

Elkészítés:
A vaddisznó bélszínt hártyátlanítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megpároljuk. A sárgarépát tisztítás után vékonyan felszeleteljük (vagy reszeljük), és a zöldborsóval kevés olajon átpároljuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és olajban kisütjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd alulra burgonyát, felé húscsíkokat, majd sárgarépás zöldborsót terítünk.Meglocsoljuk tejföllel és a burgonyával folytatjuk a rétegezést. Ezt is tejfölözzük, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és előmelegített sütőben előbb fóliával takarva, majd anélkül 15-20 perc alatt összemelegítjük, tetején a sajtot kissé megpirítjuk.

Tanácsok:
Friss zöldsaláta és vörösbor illik hozzá.
Kissé munkaigényes.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis töltött ponty » Rakott tepsis burgonya » Tejfölös tepsis hús » Tepsis zöldbab
» Tepsis álom » Görög tepsis hús » Tepsis sült zöldségek » Tepsis csülök székelyesen
» Tepsis csirkemell gombával » Pórés tepsis tarja » Montenegrói tepsis krumpli » Tepsis burgonya (mexikói)
» Tepsishús » Tepsis-húsos burgonya » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tepsis tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.