Tutireceptek.hu fejléc

Diós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg darált diót, 16 dkg lisztet,1 rum aromát, 1 sütőport, 5 tojás habját.

Elkészítés:
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütni 30 x 22 cm-es tepsiben,vagy akár torta formában is.

Krém: 20 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz.
A sült tészta tetejére rákenjük a krémet.

Máz: 15 dkg cukrot, 0,3 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 6 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük

Tanácsok:
A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen alvad meg.Ha esetleg híggabbra sikerül,egy kis liszttel lehet sűríteni,de csak annyira,hogy nehogy liszt íze legyen!!! Szeletelni másnap lehet


A receptet beküldte: zsili


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én francia krémesem » Meggyes francia krémes » Krémes-csokoládés muffin » Húsos krémes rétes
» Májkrémes töltött tojás » Krémes ( sárga krém) » Májkrémes hagymasaláta » Kijevi krémes(Kata-féle)
» Hagymakrémes burgonya » Mézes Krémes 2. » Citromkrémes szelet » Sajtkrémes csirkemell
» Mogyorókrémes muffin » Finom piskóta krémes » Meggyes krémes Emyke modra » Szalakális omlós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.