Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, - habosra keverjük, hozzáadunk 20 dkg darált diót, 16 dkg lisztet,1 rum aromát, 1 sütőport, 5 tojás habját.

Elkészítés:
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütni 30 x 22 cm-es tepsiben,vagy akár torta formában is.

Krém: 20 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz.
A sült tészta tetejére rákenjük a krémet.

Máz: 15 dkg cukrot, 0,3 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 6 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük

Tanácsok:
A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen alvad meg.Ha esetleg híggabbra sikerül,egy kis liszttel lehet sűríteni,de csak annyira,hogy nehogy liszt íze legyen!!! Szeletelni másnap lehet


A receptet beküldte: zsili


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög krémes » Krémes kalács » Mennyei mézes krémes » Sajtkrémes melegszendvics
» Krémes gyümölcsleves » Hamis krémes » Krémes sárgadinnyeleves » Nosztalgia krémes
» Amerikai krémes. » Hatlapos krémes » Pórékrémes makaróni » Diókrémes tekercs
» Kávékrémes gyümölcstorta » Kókuszos krémes » Tejszínkrémes szelet » Fincsi krémes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.