Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos burgonya leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 nyers tojás
annyi főtt tojás, ahány személyre számítunk
tejföl
ecet
só, bors, babérlevél, pirospaprika

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rárakjük a felkockázot burgonyát, majd felöntjük vízzel. Belerakjuk a fűszereket és addig főzzük, amig a burgonya puha nem lesz. 1/3 főtt krumlit kiveszünk egy másik tálba, összenyomjuk, rakunk rá a levesléből és egy egész tojással és az ecettel összekavarjuk. Visszaöntjük ezt a levesbe és főzzük egy pár percig. A legvégén egy kis pohár tejfölt keverünk bele.
Tálalásnál apróra vágott főtt tojás rakunk a tányérba.

Tanácsok:
Jó étvágyat!


A receptet beküldte: verem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns burgonyafőzelék » Éjféli leves » Kaporleves » Brokkoli-sárgarépa leves
» Pikáns húsgombóc leves » Gyors gölődin-leves » Tojásos sajtkrém » Karácsonyi burgonya
» Piemontei pacalleves » Tojásos csörögefánk. » Sajtkrémleves egyszerűen » Olaszos rakott burgonya
» Erdélyi leves » Szárnyasragu leves » Uborka leves kaprosan » Bakonyi húsos leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.