Tutireceptek.hu fejléc

Kelbimbóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
8 dkg kolozsvári szalonna
1 pár virsli
2 dkg vaj
2 dkg liszt

szerecsendió
1 dl tejföl

Elkészítés:
Egy fazékban kiolvasztjuk a szalonnát és hozzáadjuk a kelbimbót.Néhány percig együtt pirítjuk,ezután felöntjük1 liter forró vízzel,majd hozzátesszük a virslit és a fűszereket.A vajból és a lisztből rántást készítünk és berántjuk a levest.Készre forraljuk.
A tejfölt tálaláskor tesszük bele.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi kelbimbóleves » Tells Schuss » Fűszeres sütőtök-krémleves » Kerekrépa krémleves
» Gombás csirkemájragu » Gyümölcsleves - télen » Camembert leves » Tejfölös burgonyakrémleves
» Májgomboc » Spenótos-tojásos quiche » Kolbászos leves » Kínai malacleves
» Bolgár raguleves » Aszaltszilva-krémleves » Hagymaleves húsgombóccal » Sütőtökpüré-leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.