Tutireceptek.hu fejléc

Boros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal.
Lehűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: claraking1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros nyúlgerinc » Fehérboros gombamártás » Bíboros kehely » Boros borjúfalatok
» Vörösboros pontyfilé » Mecseki boros csülök » Tejszínes meggyleves » Boros Süti
» Boros hússzeletek » Vörösboros csülökgulyás » Bíboros szelet » Mustáros meggyleves
» Gombás-vörösboros gulyás » Vörösboros málna sorbet » Fehérboros csülöksült » Vörösboros puncstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.