Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal.
Lehűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: claraking1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves habgaluskával » Fehérboros csülöksült » Boros kuglóf » Meleg rumos meggyleves
» Fehérboros póréhagymaleves » Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros hagymás tojás
» Boros almatorta » Boros, kapros lazac » Vörösboros csirkeragu » Boros szilva
» Vörösboros puncs » Fahéjas meggyleves » Húspogácsa boros lében » Meggyleves vörösboros


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.