Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj

Elkészítés:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal.
Lehűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: claraking1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mecseki boros csülök » Bíboros szelet » Meleg rumos meggyleves » Boros, fűszeres báránysült
» Vörösboros málnakrémleves » Ketchupos-fehérboros hús » Vörösboros hagymás tojás » Boros almatorta
» Mustáros meggyleves » Boros hússzeletek » Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros kacsamell
» Vörösboros sült pulyka » Vörösboros máj » Csomboros-lencsés káposzta » Bíboros kehely


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.