Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25gr kínai szárított gomba,
fél kg sárgarépa,
fél kg vöröshagyma,
fél kg kínai retek,
fél kg paradicsom
10dkg uborka (hámozva),
2 póréhagyma,
10dkg salotta hagyma (hámozva),
3 újhagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3cm gyömbér,
1 ek szójaszósz,
só bors, 1.5 liter víz.

Elkészítés:
A gombákat áztassuk be 20 percre, majd szeleteljük fel. Aprítsuk fel a répát, hagymát, retket, paradicsomot, uborkát és a póréhagyma fehér részét. A gyömbért szeleteljük fel. A sütőben, 220 fokon, süssük át a zöldségeket – kivéve a paradicsomot és uborkát, amiket 20 perccel később adunk a többi zöldséghez. 8 percig süssük tovább, majd tegyük át a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel a vízzel, szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd a habot szűrjük le. 2-3 órán át rotyogtassuk tovább takarékon, fedő alatt. Szűrjük le a levest, majd hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgadinnye leves » újévi káposzta leves » Póréhagyma levesem » Halkrémleves (4 főre)
» Kaporleves » Resztelt májleves » Székely csalánleves » Gulyásleves
» Starnbergi sajtleves » Sajtleves húsgombóccal » Káposztaleves másként » Fokhagymakrémleves 1
» Parajkrémleves » Tartalmas lencseleves » Őszibarack krém leves » Halkrémleves garnélával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.