Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl kefir vagy sovány tejföl
1 evőkanál pirospaprika
5 tojás
1 babérlevél
1 teáskanál mustár
2 marhahúsleves kocka
cukor

8 dl víz

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát és üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és apránként ráöntjük a vizet. Jól összekeverjük, majd felforraljuk. Beletesszük a leveskockákat, a babérlevelet, az egészen apróra vágott káposztát s 10 percig forraljuk.
A lisztet simára keverjük a tejtermékkel és a mustárral, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, és kis lángon főzzük pár percig.
A tojásokat egyenként csészébe ütjük, ügyelve, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Óvatosan beleeresztjük a forrásban lévő levesbe, de nem keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Még 5 percig forraljuk, csak ezután keverjük meg óvatosan.
Végül sóval, cukorral pikánsra ízesítjük.

Tanácsok:
Olcsó, jóízű, laktató leves. Minél többször melegítjük, annál finomabb lesz, ezért érdemes nagyobb adagot is főzni belőle.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répás-tojásos saláta » Tojásos sárgarépa saláta » Tojásos vegyes saláta » Tojásos lencsesaláta
» Tojásos prósza » Cukkinis tojásos rizs » Zöldséges, tojásos rizs » Tojásos borsó
» Tojásos kosárkák » Tojásos burgonya leves » Tojásos camembert krém » 1 tojásos piskóta
» Káposztaleves vislivel » Fogyis káposztaleves » Kolbászos tojásos noki » Tojásos tonhal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.