Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 dl kefir vagy sovány tejföl
1 evőkanál pirospaprika
5 tojás
1 babérlevél
1 teáskanál mustár
2 marhahúsleves kocka
cukor

8 dl víz

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát és üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és apránként ráöntjük a vizet. Jól összekeverjük, majd felforraljuk. Beletesszük a leveskockákat, a babérlevelet, az egészen apróra vágott káposztát s 10 percig forraljuk.
A lisztet simára keverjük a tejtermékkel és a mustárral, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, és kis lángon főzzük pár percig.
A tojásokat egyenként csészébe ütjük, ügyelve, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Óvatosan beleeresztjük a forrásban lévő levesbe, de nem keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Még 5 percig forraljuk, csak ezután keverjük meg óvatosan.
Végül sóval, cukorral pikánsra ízesítjük.

Tanácsok:
Olcsó, jóízű, laktató leves. Minél többször melegítjük, annál finomabb lesz, ezért érdemes nagyobb adagot is főzni belőle.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos krumpli » Tojásos nyúl » Tojásos paprika » Tojásos karfiol
» Tojásos lencsesaláta » Tojásos kenyér » Tojásos, sajtos egytál » Sajtos tojásos kifli
» 1 tojásos piskóta » Spenótos-tojásos quiche » Tojásos mézes puncs » Brokkolis-tojásos saláta
» Tojásos csörögefánk. » Tojásos kelkáposzta » Tojásos borsó » Tojásos nokedli salátával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.