Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos kelbimbó rakva recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
1 kávéskanál pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl-es pohárban kimért rizs (2-szeres vízmennyiség)
10 dkg trappista sajt
1 késhegynyi őrölt bors
5 tojás
1 poharas (375 g) tejföl

olaj

Elkészítés:
A kelbimbókat jól megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, borssal és beleadva a kelbimbót, 1,5 dl vizet, - lefedve a kelbimbó puhulásáig főzzük. Egy másik edényben elkészítjük a rizst: olajon felfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük kétszer annyi vízzel. (Én kuktában szoktam készíteni és 5 perc múlva levenni a tűzről, közben a gőzben megpuhul.)
Egy tűzálló tál aljára lerakjuk a kelbimbó 1/3-át, erre egy sor rizs és a tojásból sütött híg rántotta fele kerül, sajttal meghintjük, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét kel, rizs, tojás, sajt, a maradék kelbimbó és legutolsó rétegként sajt, tejföl. Forró sütőbe tolva addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbó krémleves » Bundás kenyér rakva » Tojásos kenő » Kelbimbós-mandulás tészta
» Tojásos fizz » Tojásos rakottas » Tojásos nyúl » Tojásos prósza
» Tojásos-lecsós gomba » Kelbimbó vajjal » Tojásos hagymaleves » Tojásos tökfőzelék
» Tojásos makaróni » Tojásos gombapaprikás » Joghurtos kelbimbó » Tojásos lecsó burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.