Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos, sajtos egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom,
6 főtt tojás,
15 dkg reszelt sajt,
3 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyemzöld,
só,
olaj

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra összevágott zöldpaprikát. Mielőtt megpirulna, megsózzuk, hámozott, darabolt paradicsomot adunk hozzá, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva roppanósan puhára pároljuk.
Egy közepes méretű jénait kiolajozunk, és belerakjuk a meleg zöldség felét. Tojáskarikákat teszünk rá, majd befedjük a másik felével. A tetejére néhány tojáskarika kerül, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk. Főtt krumplit adunk hozzá.

Tanácsok:
A paradicsomokat most nem kell meghámozni, és párolás közben ne főzzük szét, mint a lecsónál.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott kenyér » Sajtos batyu » Sajtos tepsis burgonya » Sajtos csirkemell gombával
» Sajtos sültburgonya » Kecskesajtos tekercs » Sajtos újburgonya » Egytál
» Sajtos táskák » Tojásos répasaláta » Túrós- sajtos zölbab » Dupla sajtos rakott csirke
» Walesi sajtos metélt » Sajtos baconos kelbimbó » Sajtos puding » Sajtos rúd candidásoknak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.