Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos, sajtos egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom,
6 főtt tojás,
15 dkg reszelt sajt,
3 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
petrezselyemzöld,
só,
olaj

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra összevágott zöldpaprikát. Mielőtt megpirulna, megsózzuk, hámozott, darabolt paradicsomot adunk hozzá, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva roppanósan puhára pároljuk.
Egy közepes méretű jénait kiolajozunk, és belerakjuk a meleg zöldség felét. Tojáskarikákat teszünk rá, majd befedjük a másik felével. A tetejére néhány tojáskarika kerül, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben ráolvasztjuk, és forrón tálaljuk. Főtt krumplit adunk hozzá.

Tanácsok:
A paradicsomokat most nem kell meghámozni, és párolás közben ne főzzük szét, mint a lecsónál.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karotta » Tojásos egytálétel » Tojásos sonkakrém » Egyszerű sajtosrúd
» Sajtos, sonkás zsebes hús » Sajtos-gombás halfilé » Sajtos kelbimbó » Sajtos tallér "főzve"
» Sajtos karfiol felfújt » Sajtos pulykamell rízzsel » Kínai egytálétel » Sajtos kosárkák
» Sajtos csavart » Tejszines sajtoscsirkemell » Sajtos csülökmetélt » Rakott-sajtos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.