Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos virsli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
nyolc tojás,
két pár virsli,
3 dkg vaj,
egy evőkanál olaj,
egy mokkáskanál reszelt vöröshagyma,
egy kis doboz paradicsompüré,
só,
őrölt bors,
egy kis friss ágacska rozmaring (vagy fél babérlevél).

Elkészítés:
A vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a meghámozott, félbe vágott virsliket és a sütőben néhány percig sütjük.
Ezután ráütjük a tojásokat, ügyelve, hogy a sárgájuk épen maradjon, és a sütőben addig sütjük, míg a fehérje meg nem kocsonyásodott.
Közben a reszelt hagymát az olajban megpirítjuk, beleöntjük a paradicsompürét meg kétszer annyi vizet, sóval, borssal meg a rozmaringgal, ill.
a fél babérlevéllel ízesítjük és néhány percig forraljuk.
Tálalás előtt a tojásokat ezzel a mártással öntjük le.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás-tojásos pite » Hagymás virslisaláta » Virslis zöldbab » Virsli (tavaszi) pörkölt
» Virslis zöldbabsaláta » Kolbászos tojásos noki » Tojásos kenőmájas » Virslis tészta
» Tojásos burgonya gazdagon » Virsli roston, burgonyával » Tojasos kalacs » Virslis lecsó (update 1)
» Egytojásos » Tojásos vegyes saláta » Tojásos fizz » Tojásos-sajtos mártogatós


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.