Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tönköly félbarna kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
kb. 350-380 ml víz
5 ml olaj
5 ml citromlé
9-10 ek mag (pl: len-, napraforgómag)
350 g finom örlésű tönköly liszt
150 g teljes kiörlésű tönköly liszt
15 ml sikér
15 ml tejpor
15 ml kovász
10 ml só
10 ml cukor
kb. 8 ml szárított élesztő

Elkészítés:
A felsorolás szerinti sorrendben beleteszem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe és a teljeskiörlésű programon sütöm.

Tanácsok:
Ha akarod változtathatod a két liszt arányát nyugodtan. Bár ha növeled a teljeskiörlésű mennyiségét sötétebb, sűrűbb kenyeret kapsz.
A sikér, a tejpor és a kovász, nem létfontosságú, de jobb, és szebb lesz tőle a kenyér.
Én barna cukrot használok, attól is egy kicsit különlegesebb lesz.
A víz mennyisége változhat attól függően, hogy teszel-e bele magokat vagy sem. A liszt szárazsága is befolyásolja a szükséges vízmennyiséget. Én dagasztás közben egyszer mindig ellenőrzöm a masszát és korrígálok ha kell.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: anyaka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kenyér sütőtálban » Fehér gyümölcskenyér » Töltött bundáskenyér » Majom kenyér
» Szentjánoskenyér süti » Pompás gyümölcskenyér » Fokhagymás pizzakenyér » Kenyérbe sült sonka
» Rakott bundás kenyér » Tiszta rozskenyér » Litván karácsonyi kenyér » Püspök kenyér (poharas)
» Rozsos kenyér » Belga almás kenyér » Olivabogyós kenyér » Fahéjas püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.