Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tonnhal Körtepürével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
4 tonhal szelet
4 körte
1 vöröshagyma
1 répa

1 kiskanál oregánó
2 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
2 evőkanál borecet
2 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl citromlé

fehér bors

Elkészítés:
A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a fehérbort, a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki, és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra, és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét.


A receptet beküldte: csillibilli112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős csirke, szósszal » Tavaszi Rizotto » Tepsis hotpot » Rakott velő
» Tepsis négyévszak falatok » Csirkemell zöldségágyon » Felfújt rukkolásan » Rakott csirke sütve
» Hóvégi tészta! » Tojással töltött fasírt » Sheperd's Pie (nagyon finom) » Mexikói sólet
» Házi sajt 2 » Kéksajtos sült alma » Tésztában sült vagdalt » Legényfogó talpas krumpli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.