Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-túrós galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 10 dkg finomliszt, 5 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 dl tej, 1-2 dl víz, 2 evőkanál olaj, 2 csokor kapor, só, 3 dkg margarin, és a tetejére 2 dl tejföl (esetleg külön 10 dkg juhtúró és 5 dkg rokfort).

Elkészítés:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet és 15 percre félretesszük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót valamint a lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, hozzátesszük a megmosott és finomra vágott egyik csokor kaprot, majd a tejes zabpehellyel együtt az egészet alaposan összekeverjük. Szükség szerint annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő bő sós vízben a szokásos módon kiszaggatjuk, és felolvasztott margarinra szűrve összekeverjük. A tejfölben elkeverjük a megmosott és lecsurgatott, finomra metélt másik csokor kaprot, majd ráöntjük a tetejére. (Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor a tejfölben keverjen el 10 dkg-nyi csípős juhtúrót vagy 5 dkg reszelt rokfortot, és a sütőben forrósítsa meg.)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grizgaluska leves » Tepsis húsos galuska » Kötött galuska leves » Galuska-levesbetét
» Omlós kapros-túrós kiflik » Rakott galuska » Finom Aranygaluska » Fincsi aranygaluska 1
» Sajtosgaluska » Rest asszony galuskája » Kefíres galuska » Májgaluskaleves gyorsan
» Aranygaluska 2 » Sváb galuska » Szárnyasgaluska leves » Sörleves habgaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.