Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-túrós galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 10 dkg finomliszt, 5 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 dl tej, 1-2 dl víz, 2 evőkanál olaj, 2 csokor kapor, só, 3 dkg margarin, és a tetejére 2 dl tejföl (esetleg külön 10 dkg juhtúró és 5 dkg rokfort).

Elkészítés:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet és 15 percre félretesszük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót valamint a lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, hozzátesszük a megmosott és finomra vágott egyik csokor kaprot, majd a tejes zabpehellyel együtt az egészet alaposan összekeverjük. Szükség szerint annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő bő sós vízben a szokásos módon kiszaggatjuk, és felolvasztott margarinra szűrve összekeverjük. A tejfölben elkeverjük a megmosott és lecsurgatott, finomra metélt másik csokor kaprot, majd ráöntjük a tetejére. (Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor a tejfölben keverjen el 10 dkg-nyi csípős juhtúrót vagy 5 dkg reszelt rokfortot, és a sütőben forrósítsa meg.)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói galuska másképp » Vajas borjúgaluska » Csángó galuska » Céklaleves túrógaluskával
» Aranygaluska (Eszti féle) » Hamis aranygaluska » Hagymás sajtos galuska » A tökéletes daragaluska
» Kapros-túrós cukkinileves » Tejfölöskarfiol galuskával » Kötött galuska leves » Grízgaluska
» Májas daragaluska » Vajgaluska » Aranygaluska borhabbal » Rest asszony galuskája


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.