Tutireceptek.hu fejléc

Tuti jó kenyér recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
510 ml víz (ez lehet kicsivel kevesebb vagy több, függ a liszt milyenségétől!)
7 kávéskanál só (csapósan)
1 evőkanál porcukor
1000 gr BL55 liszt
2 evőkanál olaj, vagy: ( olvasztott vaj, vagy margarin)
40 gr élesztő + a kovász

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
250 ml víz
250 gr BL 55 liszt
15 g élesztő
1 evőkanál olaj

Elkészítés:
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idő legalább 10 perc. Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennieA dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)

Kiteszem deszkára (nem lisztezett) és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kele
sztem 30 percig.

Ismét kiborítom a szakajtóból (nem lisztezett), átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.

Duplájára kel, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van.

Kiborítom a deszkára és megkerekítem cipónak és teszem az edénybe. Az edénybe alól felül sütőpapír van. A sütőpapír alá vizet spriccelekés még kelnie kell 30 percig.

Mintázom és pengével bevágom.

Beborítom és 230 fokos forró sütőbe mehet .Sütöm 40 percig, majd tető nélkül a szép piros szín eléréséig tovább sütöm.

Tanácsok:
Erős arany barnára kell sütni, mert különben nem fog cserepesedni!

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: atk5339


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozsos kenyér » Cserepes kenyér » Barátság kenyér » Olcsó püspökkenyér
» Almás püspökkenyér » Magos kenyér » Töltött franciakenyér » Bundás kenyér zsír nélkül
» Gyümölcskenyér » 24 órás kenyér » Bundáskenyér-szerintem » Sonkával töltött kenyérke
» Litván karácsonyi kenyér » Mandulás banánkenyér » Gombás töltött kenyér » Ananászos gyümölcskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.