Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-ánizsos kenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 dkg ánizsmag
5 dkg mazsola

Elkészítés:
4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral kikeverünk, azután 1 dkg áttisztított ánizsmagot, melynek felét durván megtörjük,továbbá 5 dkg apró, világos mazsolát adunk hozzá 15 dkg liszttel elkevert 1/2 csomag sütőporral.Végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
Vajazott, lisztezett, keskeny , hosszú formába öntjük és szép világosra sütjük.
A kisült tésztát kendőbe csavarjuk és közvetlen felszolgálás előtt szeleteljük.


A receptet beküldte: diorissimo88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szentjánoskenyér süti » Vajaskenyér » Csokikenyér » Jól sikerült kenyerem
» Parasztkenyér » Diós püspökkenyér » Eperkenyér » Tiroli csokoládékenyér
» Kenyerünk » Annus püspökkenyere » Köményes-rozsos kenyér » Burgonyás kenyér
» Bundás kenyér gazdagon » Zsúrkenyér » Kenyérben sült sonka » Párizsi bundáskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.