Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbérkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 150 g alma (héj és magház nélkül)
- 100 g dió
- 50 g friss gyömbér
- diónyi vaj
- kis liszt
- 1,25 dl tej
- 125 g vaj
- 180 g cukor
- 2 tojás
- 1 tojássárgája

Elkészítés:
Lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Az apróra felkockázott almát a lisztbe rakjuk, a durvára vágott dióval és a (nagy lyukú reszelővel) lereszelt gyömbérrel együtt.
Őzgerinc formát ki vajazunk, majd kilisztezzük.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő esetében 4es fokozat).
Tejet fellangyosítjuk. Vajat habosra verjük a cukorral, tojásokkal és a tojássárgájával. Ebbe apránként beleadagoljuk a tejet, majd több részletben a lisztes keveréket.
A maszát a formába öntjük és asztalhoz ütögetjük az alját, hogy alul is eloszlódjon szépen a tészta.
55-65 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
20 szelet lesz belőle.

Kalóriatartalom: 257 kcal

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kalács (alaprecept) » Sajtos csiga » Szalagos fánk » Karalábéfasírt
» Orosz limonádé » Párolt zőldség » Sajtos csirketócsni » Byrjani csirke:
» Savanyú sertésragu leves » Corn chicken » Csokoládé szalámi » Fokhagymakrém leves
» Fasírt » Spenót Mozzarellahálóban » Füstölt sonkás karaj szeletek » Alexander's sister


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.