Tutireceptek.hu fejléc

Gluténmentes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
540g Schar Mix B Kenyérpor
6g étolaj
6 evőkanál Glutenix
2 kiskanál só
szárított élesztő
600 ml víz
80 ml tej

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük ( a legjobb kézi mixer dagasztójával). Ha összekevertük beleöntjük a kenyérformába,és kelni hagyjuk kb. fél óráig. Ha megkelt étolajjal bekenjük,rakhatunk rá magokat is. Sütőben 200 fokon sütjük, kb 50 percig.

Tanácsok:
Jó tanács: A sütőbe érdemes betenni egy kevés vizet (egy kis lábasba) mert akkor jó állagú lesz a kenyér. Ez a kenyér nagyon finom, frissen finomabb mint a búzalisztből készült.


A receptet beküldte: Bogicaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Annus püspökkenyere » Fokhagymás pizzakenyér » Kenyérbe sült sonka » Fahéjas püspökkenyér
» Rajnai tejes kenyér » Brazil banánkenyér » Hamis csokoládékenyér » Parasztkenyér
» Pompás gyümölcskenyér » Kovászos kenyér » Norbi Update 1-es kenyér » Mézes püspökkenyér 2
» Savanyú rozskenyér » Briell-féle püspökkenyér » Töltött franciakenyér » Sonkával töltött kenyérke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.