| Tejfölös-vajas pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg finomliszt 25 dkg vaj 25 dkg margarin 1 evőkanál fagyos zsír 3 db tojás sárgája 3 evőkanál tejföl 1 kávéskanál cukor 5 dkg élesztő 3 púpos kávéskanál só Tetejére: kenéshez: tojásfehérje szóráshoz: reszelt sajt Elkészítés: A tejfölt kissé meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint, vajat, zsírt, tojássárgákat, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva 40 percig langyos helyen kelesztjük, hozzágyúrjuk a sót, 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk, kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjéből kiveszünk egy evőkanálnyit, villával kissé felverjük (nem habosra), megkenjük a pogácsákat, reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokos sütőben 50 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |