Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-vajas pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg margarin
1 evőkanál fagyos zsír
3 db tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
3 púpos kávéskanál só

Tetejére:
kenéshez: tojásfehérje
szóráshoz: reszelt sajt

Elkészítés:
A tejfölt kissé meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint, vajat, zsírt, tojássárgákat, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva 40 percig langyos helyen kelesztjük, hozzágyúrjuk a sót, 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk, kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk és 20 percig pihentetjük.
A tojások fehérjéből kiveszünk egy evőkanálnyit, villával kissé felverjük (nem habosra), megkenjük a pogácsákat, reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokos sütőben 50 perc alatt szép aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtos pogácsa » Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Köményes-túrós pogácsa » Kolbászos pogácsa
» Sonkás pogácsa 2 » Koktél pogácsa (Update3) » Egyszerű pogácsa 2. » Csípős húspogácsa
» Kétmagos pogácsa » Pogácsa X » Sajtos pogácsa, kifli » Marhahúsos fasírtpogácsa
» darás"pogácsa" » Rámás pogácsa » Kedvenc sajtos pogácsám » Szívpogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.