Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vajas gomba télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( csiperke, pereszke, vargánya, tinórú vagy piruló galóca)
25 - 30 dkg. vaj,


Elkészítés:
A gombár megmossuk,tisztítjuk a kalapbőrt kehúzzuk, majd daraboljuk. Egyhén sós vízben 15 percig lassú tűzön főzzük, majd szűrőkanállal kiszedve azonnal üvegbe rakjuk. A felolvasztott vajjal felöntjük úgy, hogy az a gombákat
teljesen ellepje.Azonnal lezárjuk és hűvös helyen tároljuk felhasználásig.

Tanácsok:
Kiválóan alkalmas főtt és sült húsok mellé elkészítendő köretehez.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kukoricás ragu » Gombakrém leves » Gombával töltött burgonya » Bodzaszörp (télire)
» Gombalevesem » Gombás-cukkinis rizottó » Spárga és gombasaláta » Tepsis hagymás gomba
» Gombás-sajtos krumplitál » Gombás csülök » Gombapörkölt egyszerűen » Csirkés -Gombás batyu
» Rakott gomba. » Sörben főtt gombás csirke » Gombás burgonya » Gombás zöldséges ragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.