Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos vajas karotta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre:

50 dkg sárgarépa
1 ek ételízesítő (zöldséges)
1 csokor petrezselyem (kis)
lestyán ízlés szerint (3-4 levél)
1 teáskanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj

Elkészítés:
A répát meghámozzuk, lemossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk. Ízlés szerint felkarikázzuk v. stiftekre vágjuk. Kevés, ételízesítős vízben (annyi, hogy éppen ellepje) "roppanósra" főzzük.
Közben a petrezselymet és a lestyánt felaprózzuk, a fokhagymát pici kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a leszűrt répát óvatosan rázogatva megforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, a fokhagymát és a zöld fűszert, pár percig az egészet karamellizáljuk. (Ha édes a répa, nem kell hozzá cukor.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszervajas fogas nyárson » Leveles-vajas tészta » Szezámmagos sós aprósgok » Házi vajas kiskifli
» Mogyoróvajas süti » Tejfölös-vajas pogácsa » Szezámmagos virslis kifli » Mogyoróvajas szendvicskrém
» Vajas- sajtos pogácsa. » Mogyoróvajas golyók » Vajas gomba » Epres vajas süti
» Almás karottás torta » Vajas gomba télire » Szezámmagos sütőtökkrém » Karfiol vajas morzsával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.