Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos vajas karotta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
hozzávalók 2 főre:

50 dkg sárgarépa
1 ek ételízesítő (zöldséges)
1 csokor petrezselyem (kis)
lestyán ízlés szerint (3-4 levél)
1 teáskanál szezámmag
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj

Elkészítés:
A répát meghámozzuk, lemossuk, konyhai papírtörlővel leitatjuk. Ízlés szerint felkarikázzuk v. stiftekre vágjuk. Kevés, ételízesítős vízben (annyi, hogy éppen ellepje) "roppanósra" főzzük.
Közben a petrezselymet és a lestyánt felaprózzuk, a fokhagymát pici kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a leszűrt répát óvatosan rázogatva megforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a szezámmagot, a fokhagymát és a zöld fűszert, pár percig az egészet karamellizáljuk. (Ha édes a répa, nem kell hozzá cukor.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas puffancs - zsemle » Sajtos - vajas kifli » Szezámmagos sajtos rúd » Szezámmagos, sós rúd.
» Fűszervajas fogas nyárson » Sós, vajas pogácsa » Mogyoróvajas golyók » Karottakrémleves
» Mogyoróvajas keksz » Narancsos karottakrémleves » Szezámmagos kocka » Vajaskenyér
» Szezámmagos háromszögek » Fűszervajas csirkemell » Szezammagos buci » Mogyoróvajas omlós keksz


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.