Tutireceptek.hu fejléc

Vajas tésztában sült szűzpecsenye recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
2 tojás sárgája
70 dkg sertés szűz
20 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma

bors
2 evőkanál liszt
2 tojás
petrezselyem
oregánó

Elkészítés:
A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk.
Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk hozzá.
Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük.
A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston elősütjük, hogy kérget kapjon. Az elősütés után hűlni félretesszük.
A kihűlt húst egyenletesen bevonjuk a gombás péppel, majd téglalap alakú, fél centiméter vastagságú vajastésztával burkoljuk, és tojás sárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőbe téve tűzálló tálban 170 ºC-on készre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán palacsintatésztában » Csirke vajas tésztában » Káposztás virsli tésztában » Húspástétom tésztában
» Vajas muffin (12 db) » Sörtésztában sült karfiol » Leveles-vajas tészta » Mogyoróvajas keksz
» Mogyoróvajas süti » Vajas Pogácsa » Vargányás szűzpecsenye » Mogyoróvajas tekercs
» Tésztában sült vagdalt » Csőben sült szűzpecsenye » Sonka kenyértésztában » Vajas reform buci


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.