Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tésztában sült vagdalt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús,
10 dkg csirkemáj,
10 dkg füstölt tarja,
1 doboz mélyhűtött leveles tészta,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 adag vegyes leveszöldség,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 babérlevél,
1 mokkáskanál szárított majoránna,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál mustár,
csipet provence-i fűszerkeverék,
2 tojás,
1 tojás sárgája

Elkészítés:
Legelőször a tésztát készítjük ki, hogy szobahőmérsékleten kiengedjen. Előhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a darált marhahúst, és a megtisztított karikára vágott zöldségeket. Állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, a tűzről levéve megvárjuk, amíg kihűl, aprítógépbe tesszük, és pépessé daráljuk. A masszába keverjük a vékony csíkokra vágott szárnyas májat, az apró darabokra vágott füstölt tarját, paprikát, a megmosott, és felaprított petrezselymet, a mustárt, a 2 tojást, a provence-i fűszerkeveréket. Az egészet összedolgozzuk, ha kell, sózzuk, és cipóformára alakítjuk. Egy sütőpapírt megszórunk liszttel, tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és a papírral együtt kibéleljük vele a tepsit. A kilógó széleket levágjuk, félretesszük a díszítéshez. A tepsi közepére helyezzük a húscipót, körben mindenhol betakarjuk a tésztával, a levágott darabokból pedig hosszú csíkokat helyezünk a tészta tetejére. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200º C-on 50 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A sütőpapír alatt nem ég oda a tészta, és a tepsit is könnyebb lesz tisztítani.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán palacsintatésztában » Stefánia vagdalt » Töltött vagdalt » Cukkinins vagdalt
» Fasírozott vagdalthúsból » "Fázós" vagdalt hús » Vagdalthus muffin » Tésztában sült csülök
» Kelbimbó sörtésztában » Almás vagdalthús. » Éticsiga sörtésztában » Sörtésztában sült karfiol
» Görög vagdalt » Vagdalt -hal- hús egyben » Különlegs vagdalt » Csirkemell tésztában


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.