Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes savanyúság télre recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 - 3 kg. fejes káposzta, zöldpaprika, 2-2 kg. uborka és vöröshagyma,1 kg. sárgarépa ( elmaradhat, ha nem szeretjük), 4-5 db. hegyes erős paprika. 1,5 kg. kristálycukor, 1 csomag Na benzoát, 1 evőkanál borkénpor, 20 dkg. tengeri só, 1,3 liter 20%-os ételecet

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és darabolásra előkészítjük.A fejes káposztát, az uborkát és a vöröshagymát egyenletesen vékonyan felszeleteljük.A zöldpaprikát és sárgarépát vastagabb szeletekre daraboljuk. Nagyobb edény aljára kevés sót szórunk, majd rétegezve belerakjuk a zöld féléket, közben sóval, kristálycukorral megszórjuk, ecettel meglocsoljuk. Legalább 24 órán keresztül többször átkeverjük, mindaddig, amíg levet ereszt. Csavaros üvegekbe rakjuk, lapkával lezárjuk és hűvös helyen tároljuk. Kiváló ízű, nagyon finom, ropogós téli savanyúság.

Tanácsok:
Van, aki zöld paradicsomot is ad hozzá, amit szintén vékonyra szeletelünk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes sajtleves » Szilvás vegyes saláta » Vegyespikáns lekvár » Sült vegyes zöldségköret
» Savanyúság télire » Aszpikos vegyes zöldség » Vegyes hal bormártással » Tavaszi vegyes saláta
» Vegyes zöldköret fóliában » Fokhagyma télre » Feta sajtos vegyessaláta » Vegyes gyümölcskrémleves
» Téli vegyes saláta » Vegyes sült zöldség » Hordós savanyúság másképp » Vegyes vágott előétel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.