Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes gombasaláta télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 - 1,5 kg. gomba ( rizike, lila pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.)
40 dkg. vöröshagy,a,
4 dkg. só,
5 dkg. kristálycukor,
1 dl. 20%-os ecet ( vagy 4 dl. 5%-os borecet),
1 dkg. mustármag, 1 dkg. koriander,
Ma-benzoát, szalicil vagy más tartósító

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben feltesszük forrázni ( 5 - 6 perc mulva felforr a víz) 4 - 5 percig együtt forraljuk. Leszűrjük, meghűtjük kissé és üvegekbe töltjük, majd az elkészített forró fűszeres salátalevet rátöltjük, a tetejére tartósítót szórunk, lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük s végül hűvös helyen tároljuk), majd a forrásban lévő vizbe mellé tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát s végül

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyessaláta köményesen » Vegyes savanyúság télre » Kefires gombasaláta » Gombasaláta másképp
» Vegyes muffin » Lengyel gombasaláta » Vegyespikáns lekvár » Almalé télire
» Vegyes nyári saláta » Nyári savanyúság télire » Vegyes vágott előétel » Vegyes saláta
» Aszpikos vegyes zöldség » Vegyes erdei gombasaláta » Vegyes kefires saláta » Téli vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.