Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes gombasaláta télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 - 1,5 kg. gomba ( rizike, lila pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.)
40 dkg. vöröshagy,a,
4 dkg. só,
5 dkg. kristálycukor,
1 dl. 20%-os ecet ( vagy 4 dl. 5%-os borecet),
1 dkg. mustármag, 1 dkg. koriander,
Ma-benzoát, szalicil vagy más tartósító

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben feltesszük forrázni ( 5 - 6 perc mulva felforr a víz) 4 - 5 percig együtt forraljuk. Leszűrjük, meghűtjük kissé és üvegekbe töltjük, majd az elkészített forró fűszeres salátalevet rátöltjük, a tetejére tartósítót szórunk, lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük s végül hűvös helyen tároljuk), majd a forrásban lévő vizbe mellé tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát s végül

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes leves » Majonézes gombasaláta. » Vegyes nyári saláta » Édes szőlőlé télire
» Vegetáriánus vegyes saláta » Svéd gombasaláta 2 » Japán vegyestál » Vegyeske
» Vegyes sült zöldségek » Vegyes hal bormártással » Tavaszi vegyes saláta » Vegyes gyümölcskrémleves
» Vegyes püré leves gazdagon » Téli vegyes saláta » Vegyes vágott előétel » új aszpikos vegyes zöldség


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.