Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes lekvár dinnyével recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg kimagozott sárgabarack, 2 db sárga dinnye kimagozva, héj nélkül, 60 dkg kristálycukor, 1 db citrom kifacsart leve, 1 kávéskanál Na-benzonát.

Elkészítés:
A kimagozott sárgabarackot citromlével meglocsoljuk. A tisztított sárga dinnyét vékonyra szeletekre vágjuk. Az így előkészített gyümölcsöt ledaráljuk, szűrőbe tesszük és hagyjuk, hogy a levét lecsöpögtesse. Ezuán lábosba tesszük és állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, majd forrón csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére kevés Na-benzonátot szórunk és lapkával lezárjuk.Száraz dunsztba tesszük addig, amíg kihűl. A leszűrt levet cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználhatjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vágott, vegyes savanyúság » Lekváros palacsinta » Szederlekvár » Málnalekváros szív
» Eperlekvár » Chilis fügelekvár » Kókuszos szederlekvár » Túrós-baracklekváros isler
» új aszpikos vegyes zöldség » Narancsos sárgarépa lekvár » Kajszibarack lekvár 1 » Lekváros kavart tészta
» Bodzalekvár másképpen » Aszpikos vegyes zöldség » Lekváros derelye » Diós-lekváros puffancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.