Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Villámgyors bögrés almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 db alma
2-3 db tojás
kb. 1 púpozott tk fahéj
1 bögre liszt
1 bögre barna cukor
1 cs sütőpor

Elkészítés:
1.Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül).
2.A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175°C-ra.
3.Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával.
4.A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük.
5.Az almához adjuk a tojásokat (én 3-at használok).
6.Beleszórjuk a fahéjat.
7.Mehet bele a liszt is (én most 1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 1/2 bögre réteslisztből készítettem).
8.Adjuk hozzá a cukrot is (én most megvariáltam ezt is: kb. 3/4 bögre barna cukrot pótoltam ki a bögre pereméig mézzel, azt kevertem a sütibe).
9.Végül beletesszük a sütőport és alaposan összekeverjük az egészet.
10.A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
11.Kb. 40-45 percig sütjük (alsó-felső sütés), de az illata, na meg a tűpróba mindent elárul

Tanácsok:
nosalty.hu-ról zittől

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Bozsóka2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» maradékos almás » Túrós-almás-szójaszelet » Almás, joghurtos muffin » Almás krémes szelet
» Mesés almás-túrós » Gyergyói bögrés csemege » Almás-gyömbéres csirkemell » Süte almása
» Almás tej » Bögrés » Almás-sajtos körtesaláta » Almás-diétás kekszgolyó
» Bögrés almás » Birsalmás yorkshire puding » Update 1 Almás csodapite » Almás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.