Tutireceptek.hu fejléc

Virslis hentestokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 pár virsli
1 vöröshagyma

1 tk ételízesítő
majoránna
kakukkfű
bazsalikom
őrölt bors
2 dl víz
2 dl tejföl
1 tk liszt
2 ek olaj
6-8 csemegeuborka

Elkészítés:
A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom.

Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-virslis karfiol » Könnyű virslis zöldségragu » Virslis lencseleves » Hagymás virslisaláta
» Virslis kifli olajban » Gombás virslisaláta » Virslis rakottas » Hentestokány
» Tekercselt virslis kiflik » Tepsis virslis palacsinta » Virslis rakott cukkini » Virslis sajtos saláta
» Virslis hûstekercs » Virslis lecsó » Virslis-krumplis golyók » Virslisaláta ínyenceknek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.