Tutireceptek.hu fejléc

Zebratorta-csokis krémmel töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Zebratorta piskótája

Hozzávalók:

6 tojás,
30 dkg porcukor,
1,5 dl víz,
1,5 dl olaj,
37 dkg liszt,
1 cs sütőpor (10 gr),
2 púpozott evk. kakaó

Zebratortám krémje

Hozzávalók:

4 db tojás
20 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg keserű csoki
20 dkg vaj
3 evk. rum
2dl tejszín felverve (hulala)

Díszítéshez:

olvasztott csokoládé
tejszínhab (hulala)
eper

Elkészítés:
Piskóta elkészítése:

A 6 tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A 6 tojássárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral, folytonos keverés közben belecsorgatjuk a langyos vizet és a langyos olajat. Géppel belekeverjük a lisztes sütőport. A tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe keverjük a kakaót. A felvert tojásfehérjét megfelezve beleforgatjuk a tésztákba (a kakaósba 1-2 ek-lal többet teszünk).

Tortaformába töltjük az alábbiak szerint:

a tortaforma közepébe csurgatunk 2 ek világos masszát, majd rá 2 ek kakaós masszát, s így tovább, amíg el nem fogy. Nem kell a masszát elkenni, az magától ilyen szép körkörösre fog szétfolyni. 170 fokon kb. 1 óra hosszat sütjük. (Tűpróba javasolt.) Rácson hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágom és megkenem a kihűlt krémmel.
Tetejére is teszek krémet, majd behűtöm. Közben elkészítem a habot, felspriccelem vele a tortát és a közben csokiba mártott eperrel és olvasztott csokival díszítem.

Krém elkészítése:

Fém üstbe ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és elkeverem.
A csokit megolvasztom. (pl. Lindt Excellence 70%) Egy edényben 2 ujjnyi vizet forralok, majd ráteszem az edényt, és gőz fölött habosra keverem a tojáskrémet.
A gőzről levéve beledolgozom az olvasztott csokit és a rumot, majd teljesen lehűtöm a krémet. Ezután hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, és habosra keverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot és ezzel kenem meg a tortát.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült alma túróval töltve » Omlós keksz mogyorókrémmel » Répatorta édes sajtkrémmel » Fasírt sajttal töltve
» Csirkemell töltve » Almatorta borkrémmel » Gofri banánkrémmel » Kakaós süti túrókrémmel
» Sörkifli lekvárral töltve » Keksztekercs kókuszkrémmel » Cukkini tök töltve » Répatorta sajtkrémmel
» Ostyalapok gazdagon töltve » Barátfüle gombával töltve » Öszibarack töltve » Sült krumpli töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.