Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt sajttal töltve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam),
3 tojás,
egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva,
2-3 gerezd fokhagyma,
4 zsemlye vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva,
1 evőkanál pirospaprika,
só,
őrölt bors,
20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. mozzarella vagy trappista).

Elkészítés:
A húst megdaráljuk, a zsemlyéket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk.
A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk,
a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.
A húst és a kinyomkodott zsemlyét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk.
(A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!)
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemle-fasírt » Kölesfasírt (4 adag) » Rakott fasírt » Fasírt másképp
» Borsikafüves fasírt » Rakott cukkini sajttal » Padlizsán sajttal az igazi » Halfasírt golyócskák
» Csirkehúsos gombás fasírt » Kelkáposzta töltve » Fasírt sajttal » Fasírt túróból
» Sertéskaraj töltve » Almás-citromos fasírt » Köles fasirt » Sült tonhal sajttal


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.